Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Från vänster Niklas Arrhenius (silver), Leif Arrhenius (guld), Daniel Ståhl (brons) och lejon-maskoten. Foto: Jonas Hedman

Härlig SM-trippel i kula

SM i Borås fick bästa möjliga start för Spårvägen när Leif Arrhenius, Niklas Arrhenius och Daniel Ståhl upprepade trippelsegern i kula från i fjol genom att belägga hela prispallen på Stora torget i Västerås. Det är Spårets tredje SM-trippel genom tiderna.

Favoriten Leif Arrhenius, som förbättrat sitt pers till 20.50 i år, lade ut kula på rätt sida tjugo meter två gånger om på värmet. När det sedan blev tävling, efter ett kort men kraftfullt regn, ville det sig inte riktigt men han försvarade ändå sitt guld genom att med 19.58 stöta decimetern längre än Niklas.
Leif tog ledningen med 19.20 i första och fick på vinnarstöten 19.58 i andra följt av fyra kryss i protokollet. Åtminstone en av dem var kring 20 meter.

Tre över nitton för Nik

Niklas hade tre stötar över 19 meter med 19.48 i andra omgången i topp vilket var nytt årsbästa utomhus för IEM-finalisten från Göteborg i vintras.
Daniel Ståhl låg trea från första till sista omgången och hade fyra av sina fem godkända stötar längre än fyran med 18.45 i topp. Onekligen ett styrkebesked av Spårvägen-trion som verkligen är Sveriges tre bästa kulstötare!
– Verkligen en kul tävling! Jag är nöjd med att bara ha varit tre decimeter från pers. Formen är god och det ska bli kul att kasta diskus på lördag! säger Daniel.


Ny trippel på lördag?

Alla tre är med också i lördagens diskusfinal och där kan det mycket väl bli en ny trippel. På Stockholms Stadion i fjol ledde Daniel länge men blev på slutet passerad av Niklas med liten marginal. Leffe slutade femma.
Men nu kommer en ny chans som kan resultera i Spårets fjärde SM-trippel genom tiderna. Den första kom i Sundsvall 1997 och då på manliga 1500 m.
Resultaten.