Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Leffe Arrhenius – Sveriges tredje bästa kulstötare inomhus genom alla tider! Foto: Deca Text&Bild

Härlig fullträff av Leffe i landskampen

Leif Arrhenius var det stora svenska utropstecknet i Nordenkampen i Växjö när Sverige vann både herr och damklassen. Leffe slog till med 20.24 – totalpers med 21 cm och den längsta svenska inomhusstöten på 21 år! Dessutom bara tre cm från Sören Tallhems lika gamla klubbrekord.

Leffe hade serien 18.81, 19.27, 20.24, 19.71, x och 19.29. Samtliga fem godkända stötar hade räckt till seger och fin trea var Daniel Ståhl på årsbästat 17.61. Totalt var nio spårvägare med i landskampen med vilket Spåret var mest representerade klubb och då fick ändå Erik Thorstensson lämna återbud i stav på grund av sjukdom. Han ersattes av ex-spårvägaren Calle Sténson som satte personligt rekord med 5.15.
På 200 m gjorde Nil de Oliveira årsdebut och kom i mål som tvåa på 21.21 – innepers med 0.07 bakom suveräne finländaren Jonathan Åstrand som med 20.72 som var finskt rekord med fyra tiondelar. Nil gjorde sedan en riktigt bra slutsträcka på 4×200 m och fick revansch på Åstrand och förde Sverige till seger med en sekund på 1:25.65. Fram till svenska rekordet fattades bara halvsekunden.

Seger för Moa i årsdebuten

För vår europamästare Moa Hjelmer innebar landskampen årsdebut på 400 m där hon resolut tog täten halvvägs. Men det blev sedan ingen lucka utan det var jämnt hela vägen där finskan till och med var aningen förbi på upploppet men kom tillbaka och vann med 0.02 på 53.50. Onekligen en styrka att vinna trots att det var “segt” som Moa själv beskrev det.
Hon avslutade sedan kvällen med en snabb och inte helt störningsfri andrasträcka på 4×200 m där Sverige till slut kom i mål som trea på en tid bara tre tiondelar över svenska rekordet. Men Moas offensiva löpning i andra kurvan var uppenbarligen för offensiv eftersom Sverige diskvalificerades på grund av just det. Klart tveksam diskning eftersom Moa kom med högra fart på bana ett när finskan, som låg utanför, försökte gå in.

Spåret i 4 av 7 löpgrenar
Spårvägen hade också med representanter på 800, 1500 och 3000 m. På förstnämnda sträcka öppnade Johan Svensson som vanligt offensivt och gick med haren som passerade på under 52 sekunder. Sedan blev det dock tungt och Johan föll tillbaka till sista plats på 1:53.33.
På 1500 m gjorde Karim Mohammadi ett oväntat inhopp och krigade hela vägen in till 3:55 (pers) men av det blev till slut intet eftersom han diskvalificerades för linjetramp. 3000 m-loppet blev en lagtempokörning mellan Olle Walleräng och Hammarbys Johan Hydén där den sistnämnde var starkast och vann på 8:03.00, en enda sekund över IEM-gränsen. Olle var tvåa på 8:04.12.

Tredje raka landskampssegern för Erica
I de kvinnliga hoppgrenarnalyckades Erica Jarder bäst av spårvägarna och tog sin tredje raka seger i Nordenkampen! 6.32 var bara tre centimeter från årsbästa och båda hennes godkända hopp hade räckt till seger sedan hon avstod de två sista omgångarna.
Resultaten