Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Ordförande Andreas Carlborg summerade ett mycket framgångsrikt år för Spårvägen – tävlingsmässigt såväl som när det gäller arrangemangen. Foto: Jonas Hedman

Händelsrik höstkonferens i Finlandiahuset

Den 25–26 oktober genomfördes Spårvägens höstkonferens och årets plats var Finlandiainstitutet på Snickarbacken 4, tre spjutkast från Kungliga Biblioteket i Humlegården. 17 spårvägare närvarade på fredagen som var vikt för styrelse och anställda medan lördagens övningar kompletterades med tränarna.

Styrelseledamot Lasse Hagström hade en lång inledning rörande lokalens historia och berättade bland annat att huset är från 1896 och att KFUM-verksamhet, alltså nykterhetsrörelsen, höll till i lokalerna fram till 1970 då huset köptes av Finska sällskapet. Sedan dess har där varit finsk verksamhet och ett bevis på det är det fina bibliotek som finns på andra våningen.
Ordförande Andreas Carlborg summerade sedan kort året och konstaterade att Spårvägen åter var bästa klubb på inne-SM såväl som Stora SM på Stadion och att antal SM-medaljer uppgick till 70 – lika många som 2011. Skillnaden var att det var fler senior-SM-medaljer denna gång – 48 mot 40 i fjol. Bland annat tog Spåret hela 17 medaljer, varav 8 guld, på SM på Stadion.
– Vi har anledning att känna en enorm stolthet över vår verksamhet både tävlingsmässigt och arrangemangsmässigt. Stockholm Marathon, Tjejmilen, Vår Ruset, Stockholm Halvmarathon och de andra loppen går väldigt bra och nu jobbar vi vidare mot nya mål! sa Andreas.

Höga mål – och de infritades!

Bland mycket annat gicks målen för året igenom och utvärderades. Bland dem noterar vi att målsättningen om fem spårvägare på EM i Helsingfors infriades (det blev sex) liksom det om tio senioraktiva i Finnkampen (vi hade 13).
Spåret skulle vara topp-3 på både herr- och damsidan på Stora SM (sett till Standarpoäng) och var etta respektive trea. Lag-SM resulterade i guld för herrlaget och brons för tjejerna där målet var två medaljer varav minst ett guld. Även Standar-målet infriades – topp-3 för båda könen – där facit blev herrarna etta och damerna tvåa.
Däremot vann vi inte föreningstävlingen på Folksam GP (det gjorde Hässelby) och vi hade inte två aktiva med på OS (där var Moa Hjelmer ensam spårvägare).
Totalt sett var det en givande konferens som avslutades med middag på fredagskvällen varefter nya tag togs kl nio på lördagen.