Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
I glada spårvägares lag. Fr v Anders Szalkai, Carl-Johan Alm, Jan Ahlström, jubilaren Lech och Mattias Sunneborn. Foto: Jonas Hedman

Halva livet i Spårvägen

På måndagskvällen firade vår huvudtränare Lech Nikitin sin 60-årsdag på restaurang Jakthornet vid Östermalms IP. På plats var över 50 ledare, tränare och aktiva från förr och nu.

Det är 30 år sedan Lech och Teresa Nikitin kom från Polen till Sverige, Stockholm och Spårvägen. Efter en aktiv karriär som tiokampare kan Lech nu se tillbaka på en 30 år lång tränarkarriär, en karriär som fortfarande är i allra högsta grad aktiv! Lech har betytt, och betyder, väldigt mycket för Spårvägen. Ordföranden Jan Kowalski sade i sitt tal bland annat:
– Lech har genom sitt tränarskap i Spårvägen bidragit till fler SM-medaljer än vad vi kan räkna till. Det handlar om åtminstone 150 medaljer på senior-SM-nivå utomhus. Sedan tillkommer alla medaljer inomhus och för juniorer och ungdomar, sa Jan Kowalski som själv är en av dem Lech gjorde till SM-medaljör.
Mångårige spårvägenledaren Jan Ahlström konstaterade i sitt tal att Lech till och med kunde göra guld av Silfver och syftade på Hässelbys förre mångkampare, och numera tränare, Conny Silfver, som Lech tränade på 80-talet. För det är ju inte bara spårvägare han tagit under sina vingar den gode Lech.

Flera OS-aktiva
Flera av dem som Lech tränat som nått OS-nivå var på plats på Jakthornet. Bland annat Claes Albihn (110 m häck), Martin Eriksson (stav) och Mattias Sunneborn (längd). I vimlet i övrigt märktes bland annat Carl-Johan Alm (stav), Jonas Röjdmark (längd), Thomas Nikitin (400 m), Anders Edvinsson (stav) och Fredrik Skoglund (stav).
Svenska Friidrottsförbundet representerades av Andreas Thornell och Stockholms Friidrottsförbund av Björn Sveen.
Bilder från festen finns i bildarkivet.