Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Medel-långdistansarna i Potchefstroom. Stående fr v Olle Walleräng, Mats Granström, Daniel Salov (kiropraktor), Kent Claesson (tränare), Oskar Landin och Abeba Aregawi. Sittande Daniel Woldu, Karim Mohammadi, Lena Örn och Malin Liljestedt.

Grunden läggs i Sydafrika!

Inomhussäsongen står för dörren och till den och resten av 2010 har flera spårvägare förberett sig med hårdträning i Sydafrika. Medel-långdistansarna har varit, och är fortfarande, i på hög höjd i Potchefstroom från vilket Kent Claesson här rapporterar

De första spårvägarna åkte i mitten av december och de sista åker hem i slutet av januari. Under dessa veckor kommer det totalt ha varit tretton spårvägare på lägret i Potchefstroom som ligger ca 1400m över havet. Vi har tillgång till fantastiska träningsmöjligheter och vädret är kanon att träna i.  Under de veckor vi hittills har varit här har träningen gått bra. Fokuset ligger på grundträning för de flesta medan några går på lite hårdare för inomhussäsongen.
Vi har med oss Daniel Salov som med sina behandlingar på massagebänken gör att benen är fräscha. Träningsmiljön här är mycket inspirerande då det är ett antal världslöpare på plats som till exempel fransmännen Medhi Bahla (1500 m) och Bob Tahri (3000 m hinder).

Dubbelpass varje dag
Dagarna innehåller oftast två pass med träning. Däremellan finns det tid för vila vilket är en stor fördel jämfört med hemma då mycket annat ska göras. En och annan fika hinner vi med och det lagas mycket goda maträtter i vårt kök på Anker Guesthouse som ligger 150 m från arenan och gymmet.
Vi har tillgång till en 400 m lång gräsbana som liknar en fairway där intervallpassen körs.  
Sammanfattningsvis kan man säga att det funkar mycket bra här nere och undertecknad ser verkligen fram mot kommande säsong. Hoppas att alla spårvägare på hemmaplan tränar på enligt plan så ska det kunna bli ett mycket bra 2010!
Vi som har varit och är på plats är Håkan och Elvira Kaneberg (åkte hem 2/1), Karim Mohammadi, Daniel Woldu, Abeba Aregawi, Malin Liljestedt, Olle Walleräng, Oskar Landin, Lena Örn, Mats Granström, Daniel Salov och undertecknad Kent Claesson. Fredrik Uhrbom anländer 17/1.