Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Jan Kowalski.

Givande höstkonferens på Skeviks gård

Den gångna helgen genomförde Spårvägen sin årliga höstkonferens för ledare, tränare och styrelse. Platsen var precis som förra året Skeviks kursgård på Värmdö. Drygt 20 personer närvarade och utvärderade verksamheten under 2008 och satte upp nya målsättningar för 2009.

– Det var en bra konferens och det var kul att fler nya ungdomsledare nu var med och sa vad de tyckte. Två av dem var Gladys Bamane och Emma Mellåker som ju också ansvarar för vår sommarfriidrottsskola, säger Jan Kowalski som är ordförande i Spårvägen.
Konferensen började på fredagskvällen klockan 18 och höll på till lördag lunch. Bland de mål som satte upp inför 2008 var ett att Spårvägen skulle bli bland de tre bästa i Standaret på både herr- och damsidan.
– Det var jättekul att vi lyckades vinna på herrsidan och med tredjeplatsen på damsidan så uppfylldes målet, säger Jan.
Till nästa år höjdes målsättningen till att vinna herrstandaret och bli sämst tvåa på damsidan. Och att herrarna ska samla ihop 150 poäng eller mer och damerna minst 100 poäng. 2008 blev siffrorna 148,5 respektive 87,5.

Uppfräschning av klubblokalen
Bland de strategiska målen inför 2009 bestämdes också att en renovering av klubblokalen (Klubbis) i T-bana Stadion ska göras.
– 08-principen diskuterades också och i stort sett alla tyckte att det är viktigt att vi strävar efter att så många som möjligt av våra medlemmar bor i Stockholm. Detta för att Spårvägen i än högre grad ska fungera som en enhet, säger Jan.
Jan betonade också vikten av att ha en årlig konferens.
– Det är ett tillfälle då alla ledare, tränare med flera kan säga vad de tycker och diskutera allt som rör klubben. En möjlighet att påverka, säger Jan.
Även om hösten tillhör den period på året då det är minst aktivitet i tävlingsfriidrotten så är det desto högre tempo när det gäller möten av olika slag. Nu genomförde förbundskapten Stefan Olsson en samling för sina nya grenutvecklingsansvariga i Umeå samma helg. Det innebar att vår huvudtränare på medel-långdistans, Kent Claesson, samt Patrik Tjärdal och Anders Edvinsson inte kunde vara med på Värmdö. Löptränaren Anders “Bamse” Fredriksson kunde bara vara med på fredagen eftersom han går juniortränarutbildningen som gick samtidigt.
– Visst är det synd att flera av våra tränare inte kunde vara med men det är svårt att hitta datum som inte krockar med annat. Och det är ju glädjande att vi har tre grenutvecklingsansvariga i SFIF!, säger Jan.

Målsättningar för 2009
Bland Spårvägens andra målsättningar inför 2009 märks bland annat följande:
– Erhålla 380 poäng eller mer på tidningen Friidrottarens lista över SM-poäng (topp-6 i alla SM för seniorer, juniorer och ungdomar). 2008 resulterade i 373,5 poäng.
– Minst 15 medaljer på Stora SM inklusive stafett-SM.
– Minst fem senioraktiva i Finnkampen och minst fyra aktiva i ungdomsfinnkampen/Nordiska juniorlandskampen.
– Minst tre aktiva på VM i Berlin.

Närmast i mästerskapsväg väntar nu NM i terräng i Köpenhamn kommande helg där Spårvägen har tre deltagare med.