Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Det var knappt 30 tränare, ledare och styrelseledamöter från Spårvägen på höstkonferensen på Säby säteri. Foto: Jonas Hedman

Givande höstkonferens på Säby säteri

Fredag-lördag den 23–24 oktober genomförde spårvägen sin årliga höstkonferens för ledare, tränare och styrelse. Platsen var Säby säteri på Ingarö öster om Stockholm. Ett 30-tal spårvägare var på plats och det blev bra diskussioner i en inspirerande miljö!

De åtta timmarna med konfererande leddes av ordförande Jan Kowalski och innehöll utvärdering av målen för 2009 och formulering av nya kortsiktiga mål för 2010. Alla närvarande fick också kort berätta vad de tyckte om 2009.
Det genomfördes också flera grupparbeten där det bland annat diskuterades vilken typ av tävlingar som saknas för våra elitaktiva, hur vi ska få fram fler elitaktiva, hur vi ska göra för att kunna ställa upp med bästa lag på Lag-SM, om någon ska få dispens för lag-SM och vilka undantag som i så fall ska gälla.
Andra gruppdiskussioner var hur vi kan öka intäkterna till klubben. Idrottslyftet, en utveckling av motionsloppet Milspåret och nya tävlingar var några exempel. Utveckling av ungdomsverksamheten diskuterades också.

47 SM-medaljer 2009
Efter middag på fredagskvällen informerade Jan Kowalski på lördagen om bland annat Svenska Friidrottsförbundets arbete “Svensk Friidrott på 2010-talet”. Tävlingspolicy, tävlingsresor och allmänna frågor var annat som diskuterades.
När det gäller 2009 så presenterade Johan Storåkers några siffror. Spårvägen tog 2009 27 senior-SM-medaljer (18 ute och 9 inne) och totalt sett, alla åldrar utom veteraner, 47 medaljer (59 medaljer 2008). Vi hade nio aktiva med på Finnkampen i Göteborg och aktiva på UVM, JEM såväl som U23EM. Men ingen på VM i Berlin (diskuskastaren Niklas Arrhenius var uttagen men kom inte till start på grund av skada).
Sammanfattningsvis var det en bra helg där även alla diskussioner utanför konferensprogrammet är mycket värdefulla. Det var speciellt roligt att flera av de ungdomstränarna var på plats och berättade om läget från sin horisont, bland annat vår JEM-bronsmedaljör Moa Hjelmer.