Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Spårvägen-sprinters i Stellenbosch. Fr v Rolle Bergman (tränare), Lech Nikitin (tränare), Björn Bamane, Gladys Bamane, Carl Hedén, Emil Zail, Nil de Oliveira, Juan Pettersson, Moa Hjelmer, Thomas Nikitin, Marvin Tay och Anders Tallgren (styrelseledamot).

Formen sätts i Sydafrika

Många friidrottare är på träningsläger och som vanligt så här års är Sydafrika ett populärt resmål. Spårvägens sprintergäng är just nu i Stellenbosch där de slipar på formen inför inomhussäsongen.

Vi får täta rapporter om stora mängder snö i Stockholm och Sverige så här kommer en rapport om motsatsen i retur. Här nere i Stellenbosch, tre mil öster om Kapstaden, är det stabilt högsommarväder med klarblå himmel och 30–35 grader. Träningen bedrivs på universitetets idrottskomplex där alla nödvändiga faciliteter erbjuds – friidrottsanläggning, kastplan, löpstigar, gym, pool och massage – allt finns samlat på ett ställe. Merparten av de aktiva tränar två pass om dagen i tre dagar och vilar sedan en dag. Gänget på plats har huvudsakligen hopp/sprint-inriktning och utgörs av följande aktiva:
Gladys Bamane, Björn Bamane, Carl Hedén, Marvin Tay, Thomas Nikitin, Juan Pettersson, Emil Zail, Moa Hjelmer, Nil de Oliveira, Carl Armfelt, Mattias Sunneborn, Anna Sunneborn, Moa Thorstensson och Erik Thorstensson där de två sistnämnda åkte hem häromdagen. Tränargänget är Lech Nikitin, Rolle Bergman och tidigare Roger Thorstensson. Därtill finns undertecknad på plats samt att paret Sunneborn som har sina döttrar Beata och Klara med sig.

Populärt lägermål
I princip alla är hela och friska och de flesta riktar in sig på en inomhussäsong. De flesta har då varit i värmen mellan tre och sex veckor. Förutom Spårvägen-truppen är det flera andra svenskar som ligger på läger här plus många aktiva från andra länder som Storbritannien, Tyskland, Holland och Belgien. Vädret, träningsfaciliteterna och den lilla tidsskillnaden (1 h före CET) gör platsen väldigt attraktiv som vinterlägerdestination.

Mycket aktiviter vid sidan om träningen
Vilodagarna ägnas åt poolhäng eller utflykter av olika slag. Möjligheterna att sysselsätta sig är oändliga och exempel på aktiviteter som genomförts i år eller tidigare år är: Fallskärmshoppning, Godahoppsudden, Table Mountain, Waterfront och VM-arenan i Kapstaden, Camps Bay, Robben Island (där Nelson Mandela satt fängslad), vingårdar, djurparker och guidad vandring i kåkstad. Traditionsenligt har truppen också ordnat nyårsfest och grillfest. Dessutom har det varit ett flertal som fyllt år under perioden vilka självklart uppvaktats på bästa sätt.
Med dessa rader önskar truppen god fortsättning och ser trots snön fram emot återkomsten till Sverige och den viktiga säsongen 2011 då Spårvägen i enlighet med tagna målsättningar ska sätta starka avtryck i den svenska friidrotten!