Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Filip imponerade i Ärla-Spelen

På trettondagen avgjordes traditionsenligt Ärla-Spelen i Munktellarenan i Eskilstuna. Spårvägens Friidrottsklubb hade tre deltagare på plats.

Filip Wahlmark hade en bra dag med fina insatser på 60 m, 200 m och i kula i P15. På 60 m slutade han tvåa med 7.63 vilket är en hundradel från hans personliga rekord. Pers blev det dock i kula där han vann genom en stöt på 12.27. På 200 gick han upp en åldersklass och tävlade med sjuttonåringarna. Genom ett lopp på 24.47 tog han hem en fin femteplats bland 16 deltagare. Det ska noteras att han därmed inte är långt ifrån Thomas ”Tomek” Nikitins klubbrekord i P15 som är 24.12 från 1997.

Stora utvecklingsmöjligheter
Det är tydligt att Filip har stor potential och han kan genom en del teknikövningar förbättra sina resultat påtagligt. Filip är även duktig i fotboll där han representerar en annan mycket ansedd klubb, AIK. Vi inom Spårvägen kan bara hoppas att det fortsatt kommer gå bra att kombinera de två klassiska idrotterna.
I kvinnliga trestegstävlingen slutade Moa Thorstensson fyra med 10.45. Björn Bamane fick ont i höften under försöksloppet över 60 m och avstod sedan sin semifinal.
Alla resultaten.