Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Guldlaget. Stående fr v i övre raden: Nil de Oliveira (tävlade inte), Marvin Tay, Daniel Ståhl, Carl Armfelt och Trausti Stefansson. Främre raden: Ebba Tula Chala, Anders Fox, Erik Thorstensson (framför), Wille Levay, Martin Cameron, Johan Walldén, Joachim Ivarsson (bakom), Niklas Arrhenius, Truls Axelsson (gröna byxor), lagledaren Kent Claesson (keps), Adam Chiguer och Elias Håkansson. På bilden saknas Alexander Wittlock. Foto: Deca Text&Bild

Femte raka Lag-SM-guldet!

Lag-SM genomfördes på Baldershovs IP i Sundsvall och i manliga klassen blev det en spännande tävling där kampen om guldet inte avgjordes förrän i sista grenen.

När alla poäng räknats ihop stod Spårvägen som segrare för femte året i följd med 7,5 poängs marginal till tvåan Hässelby. Med fem grensegrar, sex 2:a-platser och ingen sistaplats blev segern verklighet och det var som vanligt i kast de flesta poängen kom. Grengruppen tog alla poäng utom en!
– Kastarna levererar verkligen år efter år – segrar för Nicklas Arrhenius i kula, Daniel Ståhl i diskus, Elias Håkansson i slägga och andraplats i spjut för Joachim Ivarsson. Starkt också av Johan Walldén att vinna 800 m, säger lagledare Kent Claesson.
– Största överraskningen var Anders Fox som i sitt allra första lopp på 3000 m hinder blev tvåa på 9:21. Men vi noterar också att ickespecialisten Martin Cameron tog en extrapoäng på 400 m häck genom att bli femma trots fall på sista häcken, summerar Kent.
Martin låg femma in på upploppet med stora marginaler framåt och bakåt men föll brutalt in i sista häcken före upphoppet men var blixtsnabbt på benen och lyckade på något otroligt sätt hålla hässelbyaren bakom sig! Med 60.15 var han halvsekunden före Hässelbys Elias Amado.

Långt av Ståhl

Bästa individuella resultatet stod Daniel Ståhl för i sista grenen diskus genom att prestera fem godkända kast med årsbästat 63.38 i topp. Han slog nu OS-finalisten Benn Harradine för andra gången på en vecka och närmar sig VM-kvalgränsen 65.00.
Bland de som saknades märks bl a Nil de Oliveira på 100, 200 och stafett (skadekänning) men att ändå vinna är en styrka i sig.

Fjärdeplats för tjejerna

I det kvinnliga laget saknades ännu fler och i de sista grenarna rann även bronset ur händerna som nu togs av IF Göta. Ullevi vann på 82 poäng före Hässelby 75, IF göta 65 och Spåret 59 som i allafall slipper kvala 2016.
Det blev faktiskt bara två grensegrar och dessa stod Moa Hjelmer för på 200 m – vann med över sekunden på 23.80 i motvind 1.3 m/s – och Angelica Ström i tresteg. Därutöver fyra 2:a-platser och en tredjeplats (stafetten) samt tre sistaplatser.
Andraplatserna togs av Gladys Bamane på 100 m och Julia Viberg i kula-diskus där hon i förstnämnda gren hoppade in istället för Heidi Schmidt som fick krampkänning före tävlingen och inte ville ta några risker inför JEM22. Tredje 2:a-platsen tog Cecilia Norrbom på 5000 m efter ett utmärkt lopp där hon hängde Ullevis Therese Olin hela vägen och även var uppe och drog själv ett tag. Cecilia har varit trea i Lag-SM flera gånger och detta var hennes hittills bästa placering i dessa sammanhang.

Svenskt rekord av Marlin
Man noterar också Marlin Browns comeback på allvädersunderlaget som innebar debut på nya Lag-SM-distansen 2000 m hinder där hon slutade fyra på 7:30.13. Hon har ju tävlat i Lag-SM på 400 m häck flera gånger tidigare så viss vana har hon av “76 cm höga element mitt i banan”. Det har ju gått ganska många år sedan hon avslutade elitsatsningen och trots att hon blivit trebarnsmamma så tränar hon en hel del och springer även en del gatlopp.
Hennes 7:30.13 innebar svenskt K40-rekord med hela 1:20 minuter men noterbart är att K45-rekordet är 7:16.
Comeback gjorde även Elin Westerlund efter den långvariga fotskada hon drabbades av för lite drygt ett år sedan. Hon gjorde nu sitt första häcklopp på lika länge och kom i mål på 14.70 där avsaknaden av träning märktes. Men det kommer säkerligen att bli bra när hon kommer i kapp träningsmässigt och inställningen är det verkligen inget fel på eftersom hon nu även sprang stafett!
Bland de som saknades nu märks Ellinor Widh i spjut och Elina Johansson på hinder. Med alla de bästa på benen finns helt klart kapacitet att kriga om silvret och kanske t o m guldet.

Resultatlistan