Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Personligt rekord med en halvminut för Mohammad Reza i spanska Valencia. Foto: Kent Claesson

Fantastisk miltid av Mohammad

Mohammad Reza slog till med fantastiska 28:35 på 10 km väg i Valencia på söndagen. Bara en svensk har någonsin sprungit snabbare.

Han har satt personligt rekord på alla distanser sedan slutet av juli och efter guld i terräng-SM i mitten på oktober har formen fortsatt att stegras. På söndagsförmiddagen hade Mohammad 14:16 halvvägs och spurtade sedan i mål som trea på 28:35 efter att bara ha tappat tre sekunder på andra halvan. Tiden är personbästa med 29 sekunder och endast svenska rekordhållaren Mustafa Mohamed (28:14) har sprungit snabbare av svenskar. Mohammad snittade nu 2:51 per kilometer och förbättrade sitt pers från norska Røyse för knappt 1.5 månad sedan som löd på 29:04.
Sitt hittills snabbaste millopp gjorde även Olle Walleräng som slutade tia på 29:00 vilket var en förbättring med 21 sekunder. Vann gjorde

Inget flyt för Claes och Cissi
I maratonloppet var Claes Bengtsson på väg mot personligt rekord när han föll efter 29 km och slog sig rejält. Han nådde till slut målet som 102:a på 2:25:16 – knappa minuten från sitt ett år gamla personbästa.
I damklassen siktade Cecilia Norrbom två minuter under sitt personliga rekord på 2:35:57 satt i just Valencia för ett år sedan. Efter utmärkta 1:16:45 halvvägs fick hon kraftig håll efter 31 km och fick stanna 5-6 gånger. Till slut nådde hon målet som mycket besviken 49:a på 2:47:38. Cissi hade verkligen samlat ihop till en framgång efter ett år utan flyt på maratondistansen.
– Jag kände ganska tidigt att 2:33 nog inte var möjligt denna dag men att en tid kring mitt personliga rekord var möjligt. Riktigt tråkigt när det går så här dåligt. Men jag måste ändå tacka Fredrik Uhrbom som sprang med mig i halva loppet, skriver Cissi på Instagram.
Resultaten