Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Cirka 2000 tjejer sprang den första upplagan av iFORM-loppet i Sundbyberg. Foto: Bengt Aronsson

Familjen Thomée visade framfötterna i iForm-loppet

Onsdagen den 10 augusti arrangerades nya iFORM-loppet av Spårvägen och Hässelby i samarbete med tidningen I FORM, Sundbybergs IK och Sundbybergs Stad. Cirka 2000 tjejer deltog och sprang 5 eller 10 km.

Det var första gången detta tjejlopp arrangerades i Stockholms-regionen och premiären var lyckad! Spårvägen var representerades av familjen Thomée på 5 kilometer. Sofia slutade trea på 20:52 och mamma Maria sjua på 21:28.
Från deltagarna hördes många positiva omdömen om loppet som har Bengt Jansson från Löparkansliet som projektledare. Svenska Dagbladets löparbloggare Petra Månström skrev följande efter loppet:

“Överlag jättebra med kanonbra stämning (med en MYCKET engagerad konferencier), fin tävlingströja och snygga tävlingsstrumpor, härligt välfylld goodiebag, ingen trängsel (åtminstone inte i 10-kilometersklassen) samt hyfsat flack och lättlöpt bana. Enda minuset är enligt min mening avsaknaden av underhållning längs banan. Lite medryckande musik hade inte skadat… Men annars ett superkul lopp att springa! Jag kommer tillbaka nästa år!”

I FORM-loppet har kommit till Sundbyberg för att stanna!