Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Fredrik Uhrbom, t v, och Olle Walleräng ingick båda i guldlaget på 4 km i fjolårets terräng-SM tillsammans med Henrik Skoog. Alla tre springer i helgen i Borås. Foto: Tommy Berlin

Fältherre Claesson formerar sina styrkor …

… inför slaget i Västra Götaland kommande helg. Krigsskådeplatsen är Borås Skidstadion och Slaget i Borås inleds på lördag då de ärrade veteranerna drabbar samman över två tunga varv. Spårvägen firade stora vinster i Tantolunden år 2009 med nio medaljer. Hur många blir det i Borås?

Fältherre Kent Claesson kommer att ta till all tillgänlig krigskonst och list för att på nytt betvinga motståndet från framför allt den sydvästra delen av Svea rike. Det blåvita seniormanskapet kommer drabba samman i två anfall på herrsidan där striden står tre mot tre och där de röd-vit-randiga hälleiterna sannolikt kommer stå för det tuffaste motståndet.
I första ledet över det 4 km korta slaget mönstrar di blåe: Olle Walleräng, Fredrik Uhrbom, Tobias Lundgren och Daniel Norberg. De har en bra medaljchans men det kan bli tufft att upprepa guldet från Tantolunden förra året.
På “tolvan” springer Uhrbom, Oskar Landin och Tobias Lundgren och även där är medaljchansen god.
– Vi har även en ess i rockärmen i form av Henrik Skoog som just nu inte satsar för fullt på löpningen. Han tränar dock så pass mycket att han kommer springa en av distanserna i helgen, säger Kent Claesson.

Medaljchanser även på damsidan
På kvinnliga 4 km startar Lena Örn, Malin Liljestedt, Flo Jonsson och Tove Berg. Alla utom Lena springer även 8 km. Lena Örn springer K22 4 km och har där en utmärkt chans att upprepa guldet hon tog för två år sedan i Växjö. Tyvärr är det ingen lagtävling i K 4 km (enbart två anmälda klubbar) men väl på långa banan där Spåret har medaljchans.
Bland juniorerna och ungdomarna startar Markus Gustafsson i M22, Medhane Temesgen i P19, Sofia Thomée i F19, Johanna Lindström i F17, Emma Fogelqvist i F15. Vi har också lag i P17 och K22 där 4 tjejer startar.
Det blev nio medaljer i Tantolunden förra året. Hur många blir det i Borås?

Allt om terräng-SM i Borås 24–25 april.

Så gick det för Spåret i TSM i Tantolunden 2009
Dag 1: Lagguld på korta banan
Dag 2: M22-brons för Tobias
“Var kom jag?”
Andreas sköna guld!
Medaljsummering