Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Jan Kowaski och Anders Carlborg vid årsmötet i Malmö. Foto:

Ett händelserikt förbundsmöte i Malmö

Årets förbundsmöte genomfördes den gångna helgen och Spårvägen var som vanligt på plats med flera representanter. Vår nye vice ordförande Andreas Carlborg rapporterar om en händelserik helg!

SFIF:s årsmöte gick detta år i ett vårfagert Malmö, samma stad som också står värd för stora SM i sommar. Spårvägens styrelse representerades av Bo Stivert, undertecknad Andreas Carlborg, Lasse Hagström, Pelle Hjelmer samt ordförande Jan Kowalski.
Efter intensiva diskussioner antogs på söndagsförmiddagen styrelsens stora förslag “Friidrott för 2010-talet” med stor majoritet efter två mindre justeringar. Dels ökades distriktens grundmandat från 1 till 2, dels justerades de minsta föreningarnas årsavgift från 2000 kr till 1800 kr. Detta av mindre betydelse för Spårvägens del.

Finnkampen tillbaka till Stadion!
Desto roligare att Stadion skall stå som värd för Finnkampen 2013 viktigt med tanke på den debatt som försigår i media nu rörande en eventuell ombyggnad av Stadion till fotbollsarena. Vår ordförande Jan Kowalski propagerade för det viktiga i att behålla Stadion som friidrottsarena för hela svenska friidrottens framtid och runt denna fråga är friidrottssverige rörande överens.
I samband med den eleganta banketten i rådhuset i Malmö förärades vår ledare Jan Ahlström med Svensk Friidrotts högsta förtjänstutmärkelse, guldmedaljen. Guldmedaljen är ytterst exklusiv men “Ahli” uppfyller verkligen kraven på en en lång och både innehålls- och framgångsrik ledarkarriär inom friidrotten, och speciellt då i Spårvägen FK!
All info om årets förbundsmöte finns på friidrott.se.