Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Erica Jarder i VM-finalen i Sopot. Foto: Deca Text&Bild

Erica åtta i VM-finalen

På söndagen gjorde Erica Jarder sin andra VM-final i längd på ett halvår och blev till slut åtta på 6.36 i inne-VM i Sopot efter att inte haft en bra dag. Men detta är den tangerat bästa VM-placering en kvinnlig spårvägare nått.

Bästa hoppet kom redan i första omgången och denna dag fanns tyvärr inget tryck i benen. För sjätteplats hade behövts 17 centimeter till.
– Det var fruktansvärt frustrerande, irriterande och jobbigt. Jag var seg och stel och hade ingen kraft alls. Uppenbarligen orkade jag inte två dagar i rad med den uppladdning jag haft. Det är bara att bita ihop och sikta på sommaren, säger Erica
Hon kom till mästerskapet med ett årsbästa på 6.57 vilket gav elfte bästa årsbästat men lyckades ändå bli en av de åtta finalisterna och gick därmed plus jämfört med sin ranking. Att bli åtta i ett VM är något som bara en kvinnlig spårvägare lyckats med tidigare och det är Malin Ewerlöf på IVM 1997. På herrsidan är Kent Larssons sjätteplats i kula i utomhus-VM 1993 den bästa placeringen.