Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Emma Fogelqvist springer i mål som trea i Minimarans 15-årsklass på Stockholms Stadion. Foto: Deca Text&Bild

En intensiv Spårvägen-helg!

Årets vikigaste arrangemang för alla spårvägare avgjordes i lördags – Stockholm Marathon. Men det hände även mycket annat under helgen: I Stockholm, Göteborg, Marseille, Belgien och USA.

Dagen efter att drygt 15000 löpare sprungit 42,2 km genom Stockholms gator genomfördes traditionsenligt Minimaran för åldrarna 7–17 år. Flera tusen barn och undgdomar sprang från Östermalms IP in i Lilljansskogen och så målgång på Stadion. Det var flera spårvägare bland de tio främsta i flera av klasserna och bäst för de lite äldre spårvägarna gick det för Emma Fogelqvist som var trea i F15 på 14:42 över de 4,1 km!
Men det blev faktiskt också en seger – Smilla Szalkai –  vann för andra året i rad. Denna gång i F9!

I Folksam Challenge-premiären i Sävedalen i östra Göteborg gjorde Erica Jarder sitt längsta längdhopp i karriären då hon vann på 6.30w. Det kompletteradehon med 6.20 i godkänd vind – personligt rekord utomhus med två centimeter! I samma tävling gjorde Mats Granström sitt första banlopp på länge och slutade tvåa på 14:37. Emil Zail sänkte sitt personliga rekord på 100 m med 0.02 till 10.68 och förstärkte sin fjärdeplats på Spårets genom-tiderna-bästa-lista.

På Sannerudsvallen i Kil förbättrade Anna Alexson sitt personliga rekord med fyra centimeter till 1.86. Med det avancerade till delad andraplats på Spårvägens genom-tiderna-bästa-lista.

I polska Bydgoszcz visade Abeba Aregawi i lördags fortsatt stigande formkurva på 800 m genom att vinna med en halvsekund på 2:02.90 i belgiska Oordegem. Det är bara sekunden från fjolårsperset!

Hemma i Orem, Utah, förbättrade Niklas Arrhenius sitt årsbästa i diskus till 61.54 och har nu mindre än halvmetern upp till EM-kvalgränsen (61.90). En gräns som lillebror Leif har klarat.

I Europacupen på 10 000 m i Marseille gjorde Fredrik Uhrbom sin andra start på distansen för året. Tyvärr tvingades han precis som i Nordic Challenge bryta. Anledningen var kramp i ena baksidan.

Sätraspelen genomfördes lördag-söndag och där stötte Daniel Ståhl 15.74 med seniorkulan och visade att formen är stabil. Inom någon vecka eller två borde han få besked huruvida han blir uttagen till junior-VM i Kanada.