Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Bronslaget på kvinnor 4 km. Fr v Helene Malmkvist, Nathalie Rohlén och Petra Kindlund. Foto: Jonas Hedman

Dubbla lagbrons på 4 km …

Både manliga och kvinnliga laget på 4 km tog brons på terräng-SM på Lugnet i Falun på lördagen. Bästa placeringar hade Fredrik Uhrbom på elfte och Nathalie Rohlén på tolfte plats i respektive lopp.

Det var runt tio grader och en svart himmel över Lugnets skidstadion hela lördagen men något regn kom aldrig. I manliga 4 km-loppet kom Fredrik Uhrbom från en 24-timmarsflygning från Brasilien bara två dagar tidigare men blev ändå bäste spårvägare på elfte plats med 12:43 – tolv sekunder från en topp-6-placering.
Bakom honom följde Alexander Holmblad på 17:e plats, Marcus Gustafsson på 29:e och Robin Leandersson på 32:a. De tre första knep brons i lagtävlingen.

Nathalies bästa på flera år

I det kvinnliga loppet gjorde Nathalie Rohlén sitt bästa terränglopp på flera år och kom i mål som tolva på 15:03 – halvminuten från en topp-6-placering. Där bakom följde klubbkamraterna Petra Kindlund på 15:e plats (andra loppet i Spårvägen-linnet, första var DM förra helgen), Helene Malmkvist (18:e) och Cecilia Norrbom (19:e).
De två sistnämnda spurtade hela vägen in och med Helene en tiondel (!) före Cicci vilket innebar att den förstnämnda tog tredje platsen i bronslaget.
Ett bra lopp gjorde också Tjalves Frida Aspnäs som är klar för Spårvägen den 15 november och ingick i Spårvägen-truppen redan nu.
Resultaten
Mer bilder från Falun