Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Vinnaren Robel Fshia i mitten, tvåan Olle Walleräng, t v, och trean John Kingstedt från Huddinge. Foto: Kent Claesson

Dubbelseger i SM-milen

Robel Fshia och Olle Walleräng såg till att det blev dubbla SM-medaljer för Spårvägen på 10 km väg genom att bli etta-tvåa när mästerskapet avgjordes med start och mål i Rålambshovsparken 15 juni.

Det var bra förhållanden med runt 20 grader och mulet på banan som går ett varv runt Riddarfjärden med en ögla på Långholmen och en på Kungsholmen efter nedlöpningen från Västerbron innan målgång i Rålis. Robel Fshia var ensam vid 5 km-passeringen mitt på Söder Mälarstrand (14:35) följd av Olle 14:44 och den utom SM löpande Mohammad Reza (14:53) som också tävlar för Spårvägen och med Huddinges John Kingstedt fyra. Ordningen förblev densamma över den tuffa Västerbron och hela vägen in i mål. Det var alltså tre spårvägare först i mål men eftersom Mohammad ännu inte varit i Sverige tillräckligt länge för att få SM-tävlingstillstånd så var han med utom SM.

Bra comeback av Fshia
Robel, som kommer från Eritrea men bor i Gävle, tävlade tidigare för Spårvägen innan han representerade Eskilstuna FI ett år och nu är tillbaka i Spåret. Han kunde glädja sig åt dubbelseger för Spårvägen. Archie Casteel var åtta på 31:31 och Alexander Söderberg 15:e på 32:04. I damklassen var Cecilia Norrbom nia på 36:46, Louise Ringström 14:e på 37:32 och Jessica Österberg 17.e på 37:51.
Robel Fshia och Archie Casteel är båda M22:or och tog i den klassen guld respektive brons.
Resultaten