Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

DN Galan var en internationell PR-succé!

Spårvägen är som en av de tolv Stadionklubbarna medarrangör av DN Galan och årets tävling blev en succé inte bara idrottsligt utan tack vare bland annat Usain Bolt och Tyson Gay också medialt!

Internationella Friidrottsförbundet (IAAF) har med hjälp av SPOTTER genomfört en analys av den internationella medietäckningen i form av artiklar för alla Diamond League och World Challenge-galor. Utgångspunkten för analysen har varit 150 källor som varit publicerade i sex språk under dagarna före och efter de aktuella tävlingarna. Resultatet visar på en total europeisk dominans och DN Galan som nummer ett av alla galor. De åtta första placeringarna blev enligt följande:

    1.    DN GALAN
    2.    AVIVA LONDON GRAND PRIX
    3.    ATHLETISSIMA LAUSANNE
    4.    BERLIN ISTAF
    5.    BELGACOM MEMORIAL VAN DAMME BRUSSELS
    6.    MEETING AREVA PARIS SAINT DENIS
    7.    WELTKLASSE ZURICH
    8.    IAAF DIAMOND LEAGUE DOHA

Det som gjorde att DN Galan lyckades så bra med det internationella PR-arbetet var självklart fokuseringen på trekejsarmötet på manliga 100 meter. I det underlag som vi erhållit kopplat till den aktuella analysen är det mycket tydligt att Usain Bolt, Tyson Gay och Aasfa Powell är väldigt intressanta för internationella journalister som följer de största galorna inom den olympiska huvudidrotten.