Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
David Fridell hoppar in i Svenska Friidrottsf?rbundet. S? sent som i slutet av februari tog han ISM-brons p? 4x200 m. Foto: Hasse Sj?gren

David höjer friidrottskunskapen på förbundet

Spårvägens David Fridell har fått en heltidstjänst på SFIF med ansvar för juniorlandslagsstöd och tävlingsadministration. Jan Kowalski fick en pratstund med David.

Varför sökte du tjänsten? ? För att få jobba med elitfriidrott på heltid. Jag får arbeta med mitt stora fritidsintresse. Vem anställde dig? ? Förbundskapten Thomas Engdahl. Tjänsten innebär en provanställning i sex månader. Vad har du för utbildning? ? En fil kand i idrott med inriktning mot Sports Management. Vad kommer du att göra? ? Utveckla kommunikationen mellan klubbar, förbund och rutiner kring tävlingsansökningar. Jag kommer också att jobba med att göra administrationen mer IT-inriktad. När började du med friidrott? ? 1991 ? när jag var åtta år gammal ? i Danderyds SK. Vad är ditt drömyrke? ? Få jobba med friidrott och friidrottsevenemang på elitnivå. Tror du att du kommer att få din bronsmedalj från inomhus-SM på 4×200 meter som välkomstpresent när du börjar ditt nya jobb? ? Det är mycket möjligt ? Vi önskar David lycka till och hoppas att han kommer att möta några av våra aktiva i sommarens arbete. David kommer att finnas kvar som ledare och tränare i Spårvägen även fortsättningsvis och utveckla klubben tillsammans med oss andra. Vi får höra honom berätta mer på lördagens kick-off. Mikael Petersson är ny på posten som generalsekreterare i SFIF. Till skillnad från sin föregångare börjar han med en rekrytering av en person som har gedigen friidrottsbakgrund. Detta kommer säkerligen att tolkas positivt av landets friidrottsklubbar. Jan Kowalski Ordförande i Spårvägens FK Några av Davids personliga rekord: Höjd 2.00 (2001), 2.05i (2000) Längd 6.76 (2005), 6.80i (2007) Tresteg 14.62 (2006)