Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Från marknadschef till VD – David Fridell tar nu över rollen som verksamhetschef permanent. Foto: Ryno Quantz

David Fridell utsedd till verksamhetschef för Marathongruppen

Efter att ha jobbat som tillförordnad VD för Marathongruppen i tre månader övergår David Fridell idag till att ha uppdraget permanent.

David är aktiv och ledare i Spårvägen sedan nästan 20 år och sitter i Spårvägens styrelse sedan flera år. Han var marknadschef för Marathongruppen 2016–2021 och sedan augusti i år tillförordnad VD/verksamhetschef. Ett uppdrag som nu permanentas.

“Ett viktigt jobb”
– Att vara verksamhetschef för Marathongruppen är ett viktigt jobb och vi i styrelsen har genomfört en gedigen rekryteringsprocess med många kvalificerade kandidater. Med David Fridell får vi en trygg ledare som känner organisationen väl och som vi tror har de egenskaper som behövs för att utveckla Marathongruppen och våra evenemang på andra sidan pandemin, säger Marathongruppens ordförande Bengt Olsson.
Rekryteringsprocessen har pågått under hösten parallellt med att Marathongruppen återigen fått möjlighet att återse sina deltagare fysiskt igen efter nära ett och ett halvt år av inställda evenemang i pandemins spår.

“Längtar efter att få möta våra deltagare”
– Jag är stolt och hedrad över att ha fått förtroendet att leda en av Sveriges viktigaste idrottsorganisationer. Det har bara blivit tydligare och tydligare för mig under hösten vilken viktig roll vi har att fylla, som en katalysator för både idrottsrörelsen och folkhälsan. Jag längtar efter att tillsammans med hela organisationen få möta våra deltagare, förverkliga drömmar och bjuda på evenemangsupplevelser i världsklass, säger David Fridell, som tillträder tjänsten som verksamhetschef den 1 december. 

200 000 löpare per år
Marathongruppen ägs av Spårvägen och Hässelby som tillsammans arrangerade Stockholm Marathon första gången 1979 och sedan dess har verksamheten kontinuerligt vuxit. Tillsammans med ASICS Stockholm Marathon är Tjejmilen, Vårruset, Stafesten för UNICEF, Ramboll Stockholm Halvmarathon och Tjurruset de evenemang som lockar flest deltagare. Nära 200 000 löpare deltar ett normalt år i klubbarnas evenemang. Hela det ekonomiska överskottet evenemangen gör går tillbaka till idrotten.