Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Tredje topp-5-placeringen i EM för Daniel Ståhl. Foto: Deca Text&Bild

Daniel Ståhl nära EM-medalj

Två spårvägare gick till final första EM-dagen i Rom – Daniel Ståhl i diskus och Sara Lennman i kula – och båda nådde poängplatser. Daniel slutade fyra och Sara åtta i sin första mästerskapsfinal.

Hela tolv spårvägare har kvalat in till EM i Rom och på fredagen genomförde Daniel och Sara kval på förmiddagen och final på kvällen. Daniel var femma i kvalet på 63.79 och sedan blev det en jämn och spännande final på kvällen.
66.84 i tredje omgången blev Daniel längsta och gjorde honom till trea så långt. Men sedan passerade Österrikes Lukas Weisshaidinger och det blev en slutlig fjärdeplats för Daniel bara 74 centimeter från bronset. Guldet tog Kristjan Ceh på 68.08.

Sara halvmetern från brons
I kulkvalet stötte Sara Lennman som alltid stabilt och gick med 18.16 vidare som sjätte tjej. I finalen på kvällen fick hon på 17.96 i tredje och avancerade till sjunde plats men passerades av en tjej. Åttonde plats är utan tvekan bra av Sara som nu var i sin första mästerskapsfinal.
Jessica Schilder från Tyskland vann på 18.77 och Fanny Roos var sexa på 18.26. För Sara fattades det bara 46 cm till bronset och 61 till guldet.

Nära final för Aina
I trestegskvalet hoppade Aina Griksaite, som tävlar för Litauen, 13.71 vilket innebar en sammanlagd 16:e-plats. Det var bara 15 cm från en finalplats. Aina hade inte marginalerna med sig heller denna gång, i München-EM för två år sedan var hon också nära finalavancemang och även då handlade det om centimeter.

Mästerskapsdebut för Jesper
I kula gjorde Jesper Arbinge sin första start i ett internationellt mästerskap efter att i maj förbättrat sitt personliga rekord med över halvmetern till 20.41. Men denna kväll stämde det inte och det blev två stötar kring 19 meter med 18.97 som längst. Sista slutade med kryss. Men det kommer fler mästerskap för Jesper som nu blev 22:a i sammandraget.

/Jonas Hedman

Resultaten