Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Daniel och Erica prisade på Friidrottsgalan

Friidrottsgalan gjorde torsdagen den 29 januari comeback och platsen var Münchenbryggeriet på Söder där Svensk Friidrotts mest framgångsrika under 2014 prisades i en rad kategorier inför närmare fyrahundra gäster. En härlig galakväll där Daniel Ståhl (diskus) och Erica Jarder (längd) var Spårets pristagare. 

Tre spårvägare var nominerade i tre kategorier. Leif Arrhenius (SM-vinnare i kula) och Daniel Ståhl (SM-vinnare i diskus) i klassen Årets manliga prestation på SM i Umeå. Tredje nominerade var ??? och segrare blev Daniel Ståhl som fick gå upp på scenen, ta emot diplom, blommor och intervjuas av konferenciern Erica Johansson.
Upp på scenen fick även Erica Jarder ta sig eftersom hon vann kvinnliga priset i kategorin Årets prestation i Folksam GP. Detta efter sina 6.84w på FGP i Göteborg i juni. Erica var även nominerad i kategorin Årets prestation i SM som dock vanns av Hässelbys stavhopperska Angelica Bengtsson som satte mästerskapsrekord med 4.50.

Tomek avtackad
Det var många spårvägare på plats under kvällen och bland dem fanns Thomas Nikitin som var en av åtta landslagsaktiva som avtackades för lång och trogen tjänst. Tomek avslutade ju sin elitsatsning på 400m/400m häck för några år sedan, en karriär som innehöll flera individuella SM-guld, finnkamper, Europacuper och individuell EM-start i Göteborg 2006.
Även Alexander Palm var uppe på scenen tack vare sitt lagbrons i terräng-EM för 20-22-åringar i december. Andra på plats var vår ordförande Andreas Carlborg, några styrelseledamöter och flera landslagsaktiva.
Alla pristagare i Friidrottsgalan.