Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Bra terränginsats av Lena

På lördagen genomfördes Finalloppet i Skatås utanför Göteborg och i det integrerade terräng-NM-testet fanns fyra spårvägare med. Bäst av dem lyckades Lena Örn som blev fyra i damklassen över de 8,8 kilometerna. 

Lena hade en tuff slutstrid med Flo Jonsson som slutade femma. Bara 1,1 sekund skilde dem åt – 32:26 mot 32:27. Vann gjorde Högbys Ida Nilsson på 31:28. I herrklassen blev Fredrik Uhrbom sexa på 27:49 och Daniel Woldu tolva på 29:11. Mest glädjande på herrsidan för Spårvägens del var Olle Walleräng som efter en riktigt bra avslutning blev tvåa på 27:10 – bara elva sekunder bakom vinnaren Erik Sjöqvist från Enhörna. Olle har ju skrivit på för Spårvägen och är tävlingsklar den 15 november – det vill säga dagen efter att terräng-NM i Köpenhamn avgörs. Där kommer Olle med all sannolikhet vara med.
Det kommer troligen även några spårvägare. Vilka vet vi om någon dag.
I övrigt från Finalloppet noterar vi att Sofia Thomée blev fyra i F19-klassen över 8,8 km på 39:29. Samma placering nådde Maria Thomé som bara var en dryg minut långsammare när hon nådde samma placering i K35-klassen (40:46).