Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Bra startfält i Raka Spåret på söndag

På söndag den 5 februari är det dags för vår egen inomhustävling Raka Spåret i Sätra och i startlistan hittar vi bland annat 400 m-essen Johan Wissman och Moa Hjelmer som båda årsdebuterar på sin huvuddistans.

Som vanligt erbjuder vi hela grenprogrammet vilket lockat flera av de bästa friidrottarna i landet. Söndag den 5 februari är sista dag för att kvalificera sig för innelandskampen i Norge efterföljande helg vilket betyder att förbundskapten Stefan Olsson kommer att vara på plats.
– Raka Spåret är en av de viktigaste tävlingarna före landskampen och min målsättning är att ha lagen klara efter tävlingen på söndag kväll. Givetvis är det viktigt att våra toppaktiva visar att formen är i stigande men kanske ännu viktigare inför landskampen är att några doldisar och/eller yngre aktiva kliver fram! säger Stefan.
321 aktiva är anmälda till att göra 415 starter och bland dem finns förutom Johan Wissman och Moa Hjelmer bland annat Nil de Oliveira (60 och 200 m), Karim Mohammadi och Johan Svensson (båda 800 m), danske 20 m-mannen i kula, Kim Christensen, Mattias Jons (vikt), Jeri Emeru (3000 m), Erica Jarder (längd) och Victoria Dronsfield som för två veckor satte personligt rekord i höjd med 1.85.
Tävlingarna börjar kl 11.30 och sista start är 17.30 med elitblocket 14.00-17.00. Alla info om tävlingen finns på Raka Spårets webbplats.