Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Bli en spårvägshjälte – rädda Spårvägen!

Sverige och världen är i kris. Spårvägen är också i kris. Föreningen kommer att behöva spara fler miljoner kronor den närmaste tiden och nu behöver vi alla hjälpa till.

För någon vecka sedan ställdes Vårruset in och idag flyttades ASICS Stockholm Marathon från 30 maj till den 5 september, men om loppet kommer att kunna genomföras då vet vi inte säkert i dagsläget. Anmälningssiffrorna till höstens Tjejmilen, Ramboll Stockholm Halvmarathon och övriga arrangemang som Spårvägen arrangerar tillsammans med Hässelby är liksom ASICS Stockholm Marathon i fritt fall. Det gör att Spårvägens hela ekonomiska bas som består av intäkter från alla arrangemang som Marathongruppen genomför, har raserats. Spårvägen friidrott befinner sig mitt i den värsta kris som klubben har upplevt.

Vi kommer att behöva spara flera miljoner kronor den närmaste tiden. Alla kostnader som det överhuvud taget kan skäras i utan att det alltför mycket drabbar verksamheten tas bort. Vi ser över organisationen, alla anställda i klubben har permitterats på 40 procent och aktiva kommer att få betala mer av tävlings- och träningskostnader själva. Om vi vill behålla en livaktig ungdomsverksamhet och om vi vill ge våra aktiva möjligheter att vinna fler SM-medaljer och till och med nå framskjutna placeringar i VM och OS, räcker inte det. Vi måste hitta andra vägar att minska kostnader och öka intäkter.

Betala en extra medlemsavgift
Därför vädjar vi till dig som spårvägare att ”Rädda Spårvägen” och bli en Spårvägshjälte. Du kan bidra till att klubben inte drar på sig onödiga kostnader. Men du kan också, utifrån dina förutsättningar, ekonomiskt stödja Spårvägen. Det finns flera sätt att göra det på:
• Betala en extra medlemsavgift. Den är för vuxna 500 kronor, för ungdomar 400 kronor och för familjer 700 kronor. Du kan swisha in pengarna eller sätta in de på klubbens bankgiro. Se nedan för betaluppgifter.
• Är du vuxen och har ett arbete kommer du förmodligen att spara en hel del pengar under dessa tider då vi alla reser mindre, handlar mindre och över huvud taget gör av med mindre pengar. Vi ber dig att ta åtminstone 1000 kronor av det du sparar in på att ”Rädda Spårvägen”. Självfallet uppmärksammar vi och lägger upp namn på alla personer som räddar Spårvägen på klubbens hemsida.
• Bli ”fadder” för din favoritutrustning i Klubblokalen. För 2000 kronor sätts ditt namn upp på din favoritutrustning med tack för att du är med och räddar Spårvägen. Även för dessa hjältar kommer namnet att presenteras på hemsidan.
• Har du ett företag eller känner att du vill lägga lite mer så blir vi väldigt tacksamma om du kan lägga 10 000 kronor. För det får du två valfria deltaganden i något av Marathongruppens alla evenemang (exklusive Reebok Ragnar Lake Mälaren) som du kan skänka till vem som helst i din bekantskapskrets. Du får också två biljetter till Bauhausgalan (som förmodligen kommer att äga rum i juli), Spårvägens fantastiska 100-årsbok (640 sidor) och ditt namn kommer att finnas med på den tavla som vi sätter upp i klubblokalen under namnet ”Vi räddar Spårvägen”.

Vi har redan fått in över 20 000 kr
Spårvägen har redan fått in över 20 000 kronor genom att olika personer har skänkt pengar till klubben, bland annat har samtliga styrelseledamöter var och en redan lagt 1000 kronor. Men vi behöver mycket mer för att rädda Spårvägen.

Du kan swisha in pengarna på 1233469558 eller skicka till Spårvägens bankgiro 5060-9148 eller plusgiro 25 16 91-2.

Läget är allvarligt. Men vi är också övertygade om att vi tillsammans kan fixa detta. Förra året var det bästa idrottsligt i Spårvägens 100-åriga historia. Med gemensamma krafter ska vi se till att kommande år har möjlighet att bli minst lika bra. Medaljer som hängs runt halsar på välförtjänta idrottare. Smittande glädje som sprids på idrottsplatser runt om i Stockholm. Gåshud, leenden, gemenskap och skratt. Det är det som är Spårvägen.

Tack för ditt stöd! Det räddar Spårvägen!

Styrelsen i Spårvägens Friidrottsklubb