Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
ISM-finalen på 60 m häck i Örebro blev Jockes sista lopp. Foto: Deca Text&Bild

Blaschke tackar för sig

Efter att i över ett decennium varit en pålitlig leverantör av SM-silver- och bronsmedaljer på korta häcken både inne och ute meddelade Joakim Blaschke efter finalen på 60 häck i Örebro att den innebar slutet på hans elitsatsning.

Joakim Blaschke kom till Spårvägen som nästan 30-åring, det vill säga när de flesta redan slängt in spikskorna långt in i något källarförråd.
– Det var lite av en slump. Min gamla klubb KA 2 IF var inte så intresserad av att ha en aktiv som bodde i Göteborg. Men jag var i Stockholm några gånger på hösten 2006 och passade på att träna med Lech Nikitin. På det viset träffade jag Jan Kowalski och det gick fort att komma överens.
Så gick det till när Blaschkes karriär förlängdes med ytterligare fem och ett halvt år. Den innehåller en rad SM- och ISM-medaljer på häck, ett antal lag-SM-finaler och lite stafettinhopp.
Sina personliga rekord lyckades han inte förbättra men 14.22 på 110 häck ger honom en hedrande tredjeplats på Spårvägens tio-bästa-lista genom tiderna. Och det personliga rekordet 13.77 från EM-sommaren 2006 placerar honom på sjunde plats på den svenska genom-tiderna-bästa-listan. 60 häck-perset 7.87 från 2007 ger en tiondeplats på samma lista.
Antalet SM-medaljer på korta häcken är 15 – 6 ute och 9 inne. Jocke var med i EM i Göteborg 2006 och gjorde sex finnkamper 2002–2008.

Framtiden är fotboll
Nu blir det istället fotboll i Slottsskogen/Godhem. Motståndet består inte längre av Nossmy, Askroos eller Acson utan i stället Hälsö, Järnbrott och Mölnlycke.
Fotbollskarriären inleds med att på lördag frn 25 februari kolla in favoritlaget Liverpool i Ligacupfinalen mot Arsenal på Wembley.
Till sommaren kommer han inte att flänga runt på idrottsplatser utan i stället njuta av Blekinge skärgård (”den är inte lika hysteriskt överbefolkad som Göteborgs och Stockholms skärgård”).
Men i augusti smäller det igen – då gifter han sig nämligen med sin Rebecka.
Grattis!
Och tack!