Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Malin Liljestedt – näst snabbaste spårvägare genom tiderna på 3000 m! Foto: Deca Text&Bild

Åter jättepers av Malin

Tre av fem spårvägare var i farten på Lag-EM i Budapest på lördagen. Av dem lyckades Malin "personligt-rekord-i-varje-lopp" Liljestedt bli femma på 3000 m på 9:24.02. Personligt rekord med över 20 sekunder

Malin var bara tre tiondelar från fjärdeplatsen i ett lopp där hon förbättrade sitt tio månader gamla pers med över hundra meter! Rent statistiskt så var det egentligen helt logiskt eftersom hon tidigare i sommar satt personbästa med 39 sekunder på 5000 m och gjort 4.30 på 1500 m. Men friidrotten är ofta allt annat än logisk och Malins prestation är riktigt imponerande.
9:24.02 placerar henne på andra plats på Spårets genom-tiderna-bästa-lista. Drygt elva sekunder bakom klubbrekordhållerskan Anette Westerberg och en sekund före Flo Jonsson.

Årsbästa av Lena
På 3000 m hinder sprang Lena Örn i mål som åtta på 10:15.98 – bara sekunden över det färska årsbästat. Tredje spårvägare i aktion var Moa Hjelmer som i andra heatet i korta stafetten fick föra pinnen i mål som första tjej på 44.85. Imorgon tävlar Niklas Arrhenius i diskus,  Erica Jarder i längd och Moa på 4×400 m.
Alla resultaten.