Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Med 13.43 gjorde Angelica Ström sitt hittills bästa trestegsresultat och var ensam svensk om att sätta personbästa i Braunschweig. Foto: Deca Text&Bild

Angelica dagens spårvägare i Braunschweig

Samtliga tre spårvägare som tävlade för Sverige i Lag-EM Super League i Braunschweig på lördagen och allra gladast var Angelica Ström som med 13.43 slog sitt fem år gamla personliga rekord och dessutom satte klubbrekord! 

– Femteplats och pers i Super League är det bästa jag har gjort! Verkligen roligt! I första trampade jag över med någon centimeter men det var i hopplängd längre än perset 13.38 (inomhus). I andra började det blåsa precis när jag startade ansatsen så då trampade jag också över. Men i tredje stämde det! säger Angelica som gick +6 p jämfört med sin ranking.
Med 13.43 avancerade Angelica också från delad tionde till sjunde plats på den svenska genom-tiderna-bästa-listan.

Axel – Lag-EM-specialisten

På 400 m fick Axel Bergrahm till ett härligt lopp och trots kyla och motvind på upploppet gjorde han med årsbästat 47.39 karriärens fjärde bästa tid.
– Johan Wissman fick ont i foten på uppvärmningen så jag fick hoppa in med bara 40 minuters varsel. Jag är helt klart nöjd med tiden utifrån de förutsättningarna! säger Axel.
Han spände verkligen bågen och var med täten i B-heatet ända in på upploppet och blev fyra i heatet och tia totalt. Axel är verkligen en Lag-EM-specialist. I fjol i Dublin blev blev han trea på nästperset 47.07 men det var i First League mot svagare motstånd. Starkt att prestera på topp när det verkligen gäller.
– Jag var skadad i vintras och missade en hel del träning så det känns extra kul att ändå ha hittat formen.

Leffe femma i kula

Leif Arrhenius blev fin femma i kula efter 19.63 i första stöten och var nöjd med tanke på omständigheterna:
– Jag har problem med ett finger i stöthanden och har inte kunnat träna optimalt. 19.63 i första var okej men jag fick ont. Synd eftersom jag känner att jag har 20 meter i kroppen, säger Leffe.
Närmast väntar diskus i Sollentuna GP på torsdag och sedan kula och diskus i Bottnaryd om en vecka. Därefter Lag-SM i Borås innan han åker hem till USA några veckor innan han kommer tillbaka för SM, EM i München, DN Galan och Finnkampen i augusti.
Imorgon söndag fortsätter Lag-EM med Erica Jarder i längd, Daniel Ståhl i diskus, Elin Westerlund på 100 m häck och Axel Bergrahm på 4×400 m.
Resultaten från lördagen.