Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Alissa Söderberg – UVM-femma i stav! Foto: Deca Text&Bild

Alissa ytterst nära medalj i Ungdoms-VM

Alissa Söderberg, 17, stod för sin hittills främsta insats i karriären då hon på lördagen slutade femma i stavfinalen i Ungdoms-VM i franska Villeneuve d'Ascq på personliga utomhusrekordet 4.10 – samma resultat som bronsmedaljören.

Alissa gick in på 3.60 som hon tog direkt liksom 3.75. 3.90 tog hon i andra och årsbästat 4.00 i tredje. Men sedan kom 4.10 direkt i första. På 4.15 var Alissa klart över men touchade ribban med bröstet på nervägen och den gungade sakta av uppläggningsplattorna…
Tyskan Desiree Singh vann till slut på 4.25 före favoriten Liz Parnov från Australien, 4.20, medan bronset togs av brittiskan Lucy Bryan på 4.10.
Bryan tog 4.10 i första liksom Alissa och grekiskan Yeoryía Stefanídi med skillnaden att brittiskan hade en rivning före 4.10, grekiskan två och Alissa tre.
– Jag är nöjd men lite besviken att det inte blev medalj när det var så nära. Hoppningen fungerade jättebra och det kändes som att jag hade högre höjder i mig, säger Alissa.
– Det var jätteroligt att hoppa final på en så stor tävling med så mycket publik. Jag njöt så mycket som möjligt och ser nu fram mot kommande stora mästerskap!
Alissas insats var riktigt bra. Hon satte utomhusårsbästa med 15 cm och utomhuspers med 9 (inomhus hoppade hon i vintras 4.10 och förra vintern 4.12). Förmågan att prestera som bäst när det verkligen gäller är en mycket bra egenskap!
Prestationen är den bästa hittills av en Spårvägare i UVM. Enda tidigare deltagaren är Moa Hjelmer som gick till semifinal på 200 m i Ostrava 2007.
Resultatlistan.