Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Alissa Söderberg har kommit igång med hoppandet men har inte några tävlingar inplanerade i sommar.

Alissa har börjat hoppa stav igen

Vår klubbrekordhållare i stav, Alissa Söderberg, tränar och studerar på University of Mexico i Albuquerque i sydvästra USA och rapporterar att rehabiliteringen efter den svåra skadan i augusti förra året har gått bra men att hon skyndar långsamt i sommar.

Jag har slutat skolan för den här terminen nu och har precis fått börja hoppa stav igen efter korsbandsskadan på SM i Umeå. Äntligen efter 10 månader! Jag har kunnat träna allt förutom att hoppa än så länge och börjar komma i form igen. Läkaren ville vänta lite med stavhoppandet eftersom det är en risk att landa fel i mattan. Jag ska få ett skydd för knäet som ska se till att jag inte kommer i fel läge när jag landar.
Eftersom jag inte har kunnat börja hoppa förrän nu så har jag bestämt mig för att inte tävla i sommar utan istället utnyttja sommaren till att träna och komma in i stavhoppandet igen. Jag ska stanna här i Albuquerque till den 15 juni för att få hjälp med att komma igång med hoppandet igen.

Jag ville bara berätta lite hur det går för mig och vad min plan för sommaren är. Vi ses säkert på någon tävling i sommar. Jag kommer och hejar! Ha det så bra och lycka till!