Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

6.70 i längd av Lucas Christiansen

Spårvägens ungdomar blev fyra vid lag-USM i Gävle på lördagen. En av dem som satte personligt rekord var längdhopparen Lucas Christiansen

6.70 är 19 centimeter från Magnus Lindströms 22 år gamla klubbrekord i P17. Men eftersoom Lucas är född 1990 så har han ytterligare ett år på sig att överträffa noteringen. Men Lucas siktar längre än så. Vad säger du om din längdhoppstävling på lag-USM? ? Ja, det var bra, till och med jättebra! Det kändes fint, jag fick med mig lite mer fart än jag brukar i uthoppet. Det känns kul att persa. Jag har inte gjort det på hela sommaren så det var dags nu. Vad har du för målsättning inför nästa år? ? Att hoppa sju meter utomhus och bli uttagen till ungdomsfinnkampen. Är det bara friidrott som gäller nu? ? Ja, även om jag har stort intresse av att titta på fotboll och ishockey. Har du någon längdhoppsidol? ? Ja, kubanen Ivan Pedroso. Vad gillar du hos honom? ? Han hoppar långt! Vad har du för vision? ? Att hoppa längre än min klubbkompis Mattias Sunneborn. Det skulle i så fall räcka till svenskt rekord. Jan Kowalski