Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Erica Jarder – sverigetrea genom tiderna med 6.61! Foto: Ryno Quantz

6.61 av Erica Jarder!!!

Inledningsdagen av IEM i Göteborg blev en härlig friidrottsdag där Erica Jarder stod för den största Spårvägen-prestationen genom att hoppa fantastiska 6.61 i längdkvalet. Det är nytt klubbrekord inomhus med 23 centimeter!

Erica inledde med ett hopp över 6.50 med hårfint övertramp och fick sedan på en perfekt plankträff i andra och flög hela 6.61! Det var kvaltävlingens näst längsta hopp och hon Erica är nu trea på den svenska genom-tiderna-bästa-listan inomhus.
– Det där var otroligt skönt! Det känns verkligen som ”äntligen”, jag har haft detta i kroppen i över ett år nu. Det var så härligt så jag hade svårt att hålla tårarna borta och ta mig samman. Men jag stod ju över sista så det var okej.
Hon har gjort många långa hopp de senaste åren men då alltid med knappa övertramp. Nu stämde det och man förstår glädjetårarna som kom efteråt. Glädjen hos coach Anders Møller gick inte heller att ta miste på! Frågan är om Erica kan gör att liknande resultat i finalen på lördag. Det kan i så fall räcka väldigt långt i detta EM.

Nik åtta i kula

Efter det fina kulkvalet på torsdagen lyckades Niklas Arrhenius inte riktigt ladda om och radade upp serien x, 18.76, 18.70, 19.17, x och 19.02. Även om inte träffen kom så var det en stabil serie. Guldet gick till serben Asmir Kolasinac på 20.62 i en final där fem man stötte över 20 meter.

Moa till final på placering

I 400 m-försöken sprang regerande europamästaren utomhus, Moa Hjelmer, i första heatet på bana tre. Perry Shakes-Drayton drog iväg i riktigt hög fart och fick lucka direkt. Moa tog position som tvåa på ett utmärkt sätt halvvägs där hon passerade på 24.3, fem meter bakom brittiskan.
Shakes-Drayton höll ledningen hela andra varvet och Moa sprang själv med ett par meter bakåt till klungan. Brittiskan vann på 51.70 och Moa slutade tvåa på svenska årsbästat 52.87 – sex tiondelar från sitt årsgamla svenska rekord. De två första i varje heat till final på placering och Moa levde lite farligt eftersom holländskan Ghafoor avslutade starkt och bara var 0.01 bakom. Hon kom på utsidan och Moa såg ut att bli lite överrumplad.
Men Moa är i semifinal och den springs imorgon lördag.
Resultatlistan.