Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Rolles sprintgäng. Fr v Rolle Bergman, Truls Axelson, Nil de Oliveira, Moa Hjelmer, Markus, Axel Bergrahm, Isabelle Eurenius, Carl Armfelt, Trausti Stéfansson, Eva Maria, Dorotea, Ari, Bella, Oli, Mikael Hallberg (massör), Judel Kibondo och Kristian Svensson. På bilden saknas Elin Westerlund, Linus Westerlund, Emilia Westerlund, Wilma Hjelmer samt Wilmas farmor Ing-Mari. Foto: Pelle Hjelmer

30 kg is räcker till två badkar

Det är träningslägertider och som vanligt är en del spårvägare i Sydafrika för att spetsa formen inför inomhussäsongen. Bland dem märks Rolle Bergmans sprintgäng. 

Team Rolle Bergman är nu på plats i det soliga och vackra Stellenbosch i Sydafrika för ännu ett treveckors träningsläger. Gruppen har tillfälligtvis utökats med fyra isländska sprinters.
Fredagens mjölksyrapass fick mer än en att uppsöka papperskorgen men trots det så visade dagens sprintpass överlag på positiva tider. Isförbrukningen för isbaden ligger konstant på en hög nivå där det visat sig att 30 kg is räcker till två badkar.
De första träningspassen har avlöpt bra och teamets massör Micke Hallberg har redan haft mycket att göra med att mjuka upp ansträngda muskler.
Solen skiner och temperaturen i skuggan är 25-32 grader och på arenan är det som vanligt ett stort internationellt gäng friidrottare även om de svenska grupperna än så länge är de sammantaget största.
Snart väntar inomhussäsongen som för de flesta drar igång i slutet av januari med vår egen tävling Raka Spåret i Sätra lördagen den 31 januari.
Klicka här för att se bilden i större format.