Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Oliver Löfqvist kom 5:a på Nyårsloppet i Madrid med det nya klubbrekordet 28.27 på 10km.

Lysande lopp på 10km av Oliver Löfqvist i Madrid

Sylvesterloppet i Madrid på Nyårsafton hade samlat ett starkt elitfält där Oliver gör ett mycket bra lopp.

Femteplats för Oliver
Oliver gör sitt snabbaste 10km lopp i karriären med 28.27 och kommer på en fin femteplats. Vann loppet gjorde Berihu Aregawi, Etiopien på 27.15 före Mohamed Katir, Spanien på 27.30. Två världslöpare som hade tagit sig till den spanska huvudstaden.

Sjätte bästa tiden i Sverige
Olivers tid 28.27 är den sjätte bästa genom tiderna i Sverige. Han springer även snabbare än Mohammad Rezas klubbrekord på 10km landsväg med 28.35 från Valencia 2019 men det blir tyvärr inte godkänt då bansträckningen i Madrid lutar för mycket utför. Oliver fortsätter att visa god form efter hans 19:e plats på Terräng-EM i Bryssel nyligen.

Valencia 10km
Söndag 14 januari springer Oliver ett nytt 10km lopp i Spanien. Då kommer delar av världseliten till Valencia för att springa en erkänt snabb bana som är godkänd. Där kommer även Emil Danielsson och Archie Casteel springa plus stora delar av den svenska löpareliten. Emil är just nu I Santa Pola, Spanien på läger och det ska bli mycket intressant att se vad han kan göra på 10km landsväg. Klubbrekordet på 10km landsväg kommer troligen få svårt att överleva efter detta lopp.

Kent Claesson