Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Trion som tog dubbla lagguld i Hässelby för ett år sedan. Fr v Emil Danielsson, 5:a, Archie Casteel, 12:a, och Mohammad Reza, 14:e. Blir det nya guld till helgen? Foto: Deca Text&Bild

25 spårvägare tävlar i terräng-SM

Kommande helg arrangeras terräng-SM på Höganäs flygfält i nordvästra Skåne och Spåret åker ner med 25 löpare. Två lagguld finns att försvara från Hässelby i fjol.

På manliga seniorsidan ställer vi upp med fyra lag både på 4 och 10 km. Vi vann guld i båda lagtävlingarna förra året och målsättningen är att försvara gulden. De tre som var med i de båda vinnande lagen 2020, Mohammad Reza, Emil Danielsson och Archie Casteel, är med i år också.

“Konkurrensen är stenhård”
– Jag skulle säga att vi har fler som aspirerar att gå in i förstalaget detta år. Konkurrensen är stenhård vilket är glädjande. Reza har vunnit 4 km de senaste två åren och går nu för tredje raka titeln, säger coach Kent Claesson.
– Motståndet är tufft genom kanske främst Samuel Russom, Hässelby, Suldan Hassan, Ullevi, Emil Millán de la Oliva, Eskilstuna, och terräng-SM-debutanten Andreas Almgren, Tureberg.
På kvinnliga sidan har vi Angelica Strandberg och Jessica Borg på 4 km som båda har visat bra form under hösten på 10 km landsväg. I juniorklasserna har vi sju löpare anmälda där vi har ett lag i M22.

Gräs, hinder och långa spikar
Banan består till 90 procent av gräns, några få kullar och i övrigt naturliga respektive ditlagda hinder. Det pratas om en blöt bana så de långa spikarna finns med i bussen. Vi ser fram emot en bra och trevlig helg i Skåne!

Allt om terräng-SM i Höganäs inkl startlistor

Så gick det i terräng-SM i Hässelby 2020
Näst bästa terräng-SM:et
Försvarat lagguld på långa banan
Reza vann på nytt