Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
25 topp-3-placeringar åstadkom detta sköna gäng i Tybblelundshallen. Foto: Maia Eppelin

25 pallplaceringar i Örebro

Den 8 december var Spårvägens juniorer och ungdomar tillbaka i Örebro, Tybblelundshallen och Triumfglass-spelen. Facit blev hela 25 topp-3-placeringar och två klubbrekord.

48 ungdomar, 13 tränare och ett gäng föräldrar åkte ned i en storbuss och det blev en riktig toppendag trots ett oväntat brandlarm som avbröt tävlingen i cirka 20 minuter. Som tur var så var det falkslarm och tävlingen kunde fortsätta utan problem.

Klubbrekord av Oliver
Många tävlade för allra första gången och hade jättekul. Facit blev hela 25 topp-3-placeringar bland vilka vi noterar seger för
nya spårvägaren (tidigare Österhaninge IF) Oliver Ericsson som hoppade 11.92 i tresteg i P15-klassen. Detta innebär nytt klubbrekord i P13 trots att han nu hoppade utan hoppzon eftersom Spårvägen noterar klubbrekord per kalenderår (Oliver är född 2006).
Tvåa i tävlingen var den ett år äldre Jacob Nilsson som med 11.52 bara var 18 centimeter från sitt eget klubbrekord i P14. Båda tävlade alltså i P15 som var en tvåårsklass på Triumfglass-spelen.

Dubbelseger på 60 meter
I P15 60 m sprang även Jacob Nilsson och Konrad Sundbom Kopparberg en jämn final och tog sig under 8 sekunder för första
gången – 7.92 respektive 7.93 innebar första respektive andra plats. Vann 60 m gjorde även Louise Wettersand som tränar
med vår nystartade 09-grupp. Hon noterade 8.94.
Resultatlistan