Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

2:17:07 i debuten av Kent

Det blev en marathondebut med mersmak för Spårvägens ?spelande tränare? Kent Claesson som på skottårsdagen testade fulla sträckan för första gången.

Platsen var spanska Sevilla och efter 33:15 på första milen och 1:10:20 halvvägs trissade han upp farten på andra halvan som avverkades på 1:06:42! 2:17:07 är en av de bästa svenska debuttiderna någonsin och Kent avancerade direkt till sjätteplatsen på Spårvägens alla-tiders-bästa-lista. Före sig har han bara: 2:12:43 Anders Szalkai (2001) 2:13:15 Pär Wallin (1986) 2:14:56 Jan-Iwar Westlund (1983) 2:15:55 Idris Ibrahim (1995) 2:16:38 Mustapha Nadour (1994) Efter loppet sa Kent så här till Jan Ahlström på telefon: ? Jag tappade minst en halv minut mellan tio och femton kilometer men jag är mycket, mycket nöjd med att göra den andra halvan på under 1.07. Det var bara under de två sista kilometerna jag fick slita ordentligt. ? Benen känns förvånansvärt bra, faktiskt. Ungefär som efter ett 10.000-meterslopp. ? Servicen kunde ha varit bättre. Jag tappade en flaska och fick vända tillbaka därför att den som langade inte släppte taget. Jag tog det lite lugnare vid vätskekontrollerna efter det och kan väl ha tappat någon halvminut på det. ? Nu ska jag ta det lugnt i två veckor. Från början hade jag tänkt springa bana i sommar men det känns ju som jag kan springa fortare än 2:17 på maran. Det är klart att jag blir nyfiken på att springa Stockholm Marathon men samtidigt är jag intresserad av vad jag kan göra på bana med den mängd träning jag nu har bakom mig. Jonas Hedman